Hoge WOZ-waarde? Dan ook een hoge aanslag Rioolheffing. Met dank aan jouw Gemeente

De grondslag voor de rioolheffing wordt in veel gemeenten gekoppeld aan de WOZ-waarde van een woning. De rioolheffing is bedoeld voor de aanleg en het onderhoud van het rioleringssysteem. Veel huiseigenaren ervaren een onevenredige belastingheffing. Een huiseigenaar met een woning van 300.000 euro betaalt vaak 2 maal zoveel rioolheffing dan een huiseigenaar met een woning van 150.000 euro.

Daarnaast leggen veel gemeenten de rekening voor de rioolheffing bij de eigenaar. De huurder is de lachende derde. Door de nieuwe manier van het berekenen van de rioolheffing gaan met name huurders er fors op vooruit. Voor hen betekent dit een voordeel van al snel 400 euro.

Woningbouwverenigingen zijn niet zo blij met de rioolheffing, in plaats van de huurders, kampen de woningstichtingen ineens met een extra kostenpost van miljoenen. Huurders daarentegen juichen de andere wijze van heffen toe.

Bent u zelf huiseigenaar en wilt u niet teveel belasting betalen, dan is het raadzaam bezwaar te maken.

Start gratis WOZ bezwaar

Nadat u het aanmeldformulier hebt ingevuld en wij van u de opdracht hebben ontvangen zullen wij er alles aan doen om voor u een lagere WOZ-waarde (en daarmee rioolheffing 😊) te realiseren.