Goed WOZ bezwaar maken in Breda? Zo doet u dat!

WOZ Bezwaar Breda

Als woning eigenaar in Breda, weet u wat deze stad zo bijzonder maakt. Of u nu houdt van wandelen langs de rivier, genieten van culturele evenementen of lekker winkelen, Breda heeft het allemaal. Drie must-sees in de stad zijn het Chassé Theater, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het sfeervolle Marktplein. Maar naast het genieten van alles wat de gemeente te bieden heeft, is het ook belangrijk om rekening te houden met de WOZ-waarde. Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde kan dan ook veel voordelen hebben, en dat is waar WOZ-Deskundigen u bij kan helpen.

Een te hoge WOZ-waarde leid tot een hogere financiële druk, omdat u meer belastingen betaalt. Een te hoge WOZ-waarde voelt als onrechtvaardig, vooral als uw woning vergelijkbaar is met andere woningen in uw buurt en toch een hogere waardering heeft of als u huis niet meer helemaal nieuw is en u toch een hoge WOZ-waarde krijgt van de gemeente Breda.

Kengetallen gemeente Breda

Naast de plaats Breda zijn ook Prinsenbeek, Bavel Ac, Ulvenhout, Teteringen en Bavel gelegen in de gemeente Breda. In deze plaatsen wonen totaal 184.126 inwoners. De gemeente is 12.868 hectare groot en heeft 100.853 WOZ-objecten geteld.

Totale WOZ-waarde (peildatum 1-1-2022): € 33.559 miljoen
Gemiddelde woningwaarde (peildatum 1-1-2022 ): € 332.000

BWB

Belastingsamenwerking West-Brabant, BWB, een conglomeraat van heel diverse gemeenten, voert tegenwoordig namens de gemeente Breda de heffing en invordering van lokale belastingen uit voor de meest uiteenlopende woningen en bedrijven in uw regio. Aan woningen wordt modelmatig een waarde toegekend. De computer verzint dus wat uw woning of bedrijf waard is. Na deze (zeer grove) schatting van de waarde van uw woning, wordt er zonder pardon een aanslag opgelegd aan u.

Ook deze gemeenten wilde de WOZ-waardering niet meer zelf doen en laat het schatten van de waarde tegenwoordig maar over aan BWB. Dit is niet voor iedere inwoner positief uitgevallen…

Welke nadelen heb ik met een te hoge WOZ-waarde?

  • Hogere onroerende zaakbelasting (OZB)
  • Hogere waterschapslasten
  • Hogere belasting op erfenissen en schenkingen
  • Hogere rioolrechten
  • Hogere afschrijvingskosten op de WOZ-waarde voor fiscale doeleinden
  • Hogere verzekeringspremies voor de onroerende zaak
  • 1 ding wordt lager bij een te hoge WOZ-waarde: uw toeslagen.

Hoe goed bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Breda?

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich onrechtvaardig behandeld voelen wanneer de WOZ-waarde van hun woning of bedrijfspand te hoog wordt vastgesteld door hun gemeente. Dit leid tot een onredelijke belastingdruk. Gelukkig is er WOZ-Deskundigen die u kan helpen bij het aanvragen van een verlaging van de WOZ-waarde bij de gemeente Breda. Het is belangrijk dat we ons realiseren dat deze gratis hulp er is en ons niet moeten laten dwingen om te betalen voor iets wat niet eerlijk is. Want het bepalen van een juiste WOZ-waarde is een complexe kwestie, terwijl er bij de gemeente geen sprake is van een reguliere taxatie, maar van een computer gegenereerde, modelmatige waarde, die bijna altijd leid tot een foute waarde. Een deskundige zal uw WOZ-waarde wel individueel beoordelen en al snel kunnen verlagen.

WOZ-Deskundigen helpt u hier graag bij.

Wij begrijpen dat het een lastige opgave kan zijn om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van uw woning. Maar met de hulp van WOZ-Deskundigen, wordt het beslist makkelijk. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om een sterk bezwaarschrift te schrijven en de bezwaarprocedure goed te doorlopen. Hierdoor heeft u een veel grotere kans op een positief resultaat. Bovendien bespaart u veel tijd en moeite, want u hoeft het werk niet zelf te doen.

Een te hoge WOZ-waarde kan leiden tot een te hoge OZB-belasting. Dit is de belasting die u betaalt voor de waarde van uw woning in uw gemeente. Door bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde, kunt u voorkomen dat u teveel belasting betaalt. Hierdoor bespaart u geld en kunt u lekker genieten van alles wat uw gemeente te bieden heeft.

Dus, als u denkt dat uw WOZ-waarde te hoog is, aarzel dan niet om ons in te schakelen. Wij helpen u graag bij het indienen van een bezwaarschrift en geven u de beste kans op succes. Nadat u het aanmeldformulier hebt ingevuld gaan wij onze uiterste best doen om voor u een lagere WOZ-waarde te realiseren.

De gevolgen van een te hoge WOZ waarde van een woning

De WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) van een woning wordt bepaald door de gemeente en dient als basis voor de berekening van de onroerende-zaakbelasting (ozb). Stel dat het ozb-tarief voor woningen is vastgesteld op 0,982% van de WOZ-waarde en dat de WOZ-waarde van uw woning is vastgesteld op € 500.000. Dit zou betekenen dat de ozb-belasting voor uw woning € 4.910 bedraagt. Als u als eigenaar van mening is dat de WOZ-waarde te hoog is, kunt u bezwaar laten maken tegen de waarde. Laten we aannemen dat na het indienen van bezwaar, de WOZ-waarde van de woning wordt verlaagd naar € 420.000. Dit zou resulteren in een ozb-belasting van € 4.092,40. Dit betekent dat u als eigenaar alleen al op de ozb-belasting € 817,60 bespaart als gevolg van het succesvol indienen van bezwaar tegen de WOZ-waarde.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze besparing alleen van toepassing is op de ozb-belasting en niet op andere belastingen zoals waterschapslasten, rioolrechten, inkomstenbelasting of erfbelasting, het financieel voordeel is dus nog veel groter.

De gevolgen van een te hoge WOZ waarde van een bedrijfsobject

Een te hoge WOZ-waarde van een bedrijfspand in uw gemeente kan grote financiële gevolgen hebben. De WOZ-waarde wordt gebruikt om de OZB (Onroerende Zaak Belasting) te bepalen. De OZB is een belasting die geheven wordt op onroerende zaken en wordt door de gemeente Breda geheven.

Stel, de OZB-tarieven voor bedrijfspanden zijn als volgt:

  • Tarief 1: voor bedrijfspanden met een WOZ-waarde tot € 75.000 – tarief is 0,924%
  • Tarief 2: voor bedrijfspanden met een WOZ-waarde van € 75.000 tot € 1.050.000 – tarief is 1,072%
  • Tarief 3: voor bedrijfspanden met een WOZ-waarde boven € 1.050.000 – tarief is 1,219%

Als een bedrijfspand een hogere WOZ-waarde heeft, kan dit leiden tot een hogere OZB-belasting voor het bedrijf. Bijvoorbeeld, als een bedrijfspand een WOZ-waarde heeft van € 1.500.000, dan zou uw bedrijf € 16.785 OZB-belasting moeten betalen, terwijl een bedrijfspand met een WOZ-waarde van € 750.000 € 8.040 OZB-belasting zou moeten betalen. Geen bezwaar maken heeft dus grote financiële gevolgen voor uw bedrijf en leid tot vermindering van de winst, temeer omdat met de WOZ-waarde nog veel meer andere belastingen worden geheven naast de OZB.

* Bezwaar maken kan alleen binnen de 6 weken bezwaartermijn (dagtekening WOZ-beschikking/ Gemeentelijke aanslag). Vul daarom vandaag nog het aanmeldformulier in. Het duurt maar een paar minuten en is gratis!

Hier vind u andere WOZ-waarden per gemeente