Goed WOZ bezwaar maken bij BWB? Zo doet u dat!

WOZ bezwaar Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB)

Weet u, als woningeigenaar is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de WOZ-waarde van uw woning. BWB is verantwoordelijk voor het vaststellen van deze waardes voor diverse gemeenten in de regio Breda. Maar nu komt het...

Wat als u het niet eens bent met de vastgestelde waarde? Geen probleem! U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Dit noemen we ook wel “woz bezwaar indienen”. Er is zelfs een speciale procedure hiervoor, de “woz waarde bezwaar procedure”. En het mooie is, als woningeigenaar kunt u gratis gebruik maken van de hulp van WOZ-Deskundigen om uw bezwaar in te dienen. Dus als u denkt dat de WOZ-waarde van uw woning niet klopt, aarzel dan niet om u aan te melden! Het is belangrijk dat uw waarde goed wordt vastgesteld, anders betaalt u onnodig veel belasting. Dit door een deskundige laten doen is beslist een slimme keuze!


Een te hoge WOZ-waarde leid tot een hogere financiële druk, omdat u meer belastingen betaalt. Een te hoge WOZ-waarde voelt als onrechtvaardig, vooral als uw woning vergelijkbaar is met andere woningen in uw buurt en toch een hogere waardering heeft of als uw huis niet meer helemaal nieuw is en u toch een hoge WOZ-waarde krijgt van de BWB.

Alles wat u moet weten over de BWB

BWB (Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap West-Brabant) is een samenwerkingsverband dat verantwoordelijk is voor het heffen en innen van lokale belastingen bij burgers en bedrijven in de regio West-Brabant. BWB is gevestigd aan de Bredaseweg 211, 4872 LA Etten-Leur (vlakbij de Mc-Donalds).

Openingstijden van de belastingsamenwerking BWB:

Een foto van de geografische locatie van BSWB (Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap West-Brabant). De openingstijden van BSWB staan vermeld op de foto. Beoordelingen van klanten zijn afgebeeld in de vorm van sterren, waaruit blijkt dat men niet zo tevreden is over de dienstverlening van BSWB met betrekking tot WOZ-waardes.

De volgende gemeenten wilden de WOZ-waardering niet meer zelf doen, maar laten het tegenwoordig uitvoeren door BWB:

BWB voert voor deze partijen de heffing en invordering van lokale belastingen uit en stelt voor de meest uiteenlopende woningen en bedrijfspanden de WOZ-waarden vast. Dit doen ze modelmatig (de computer verzint wat uw huis of bedrijf waard is).

Welke nadelen heb ik met een te hoge WOZ-waarde?

  • Hogere onroerende zaakbelasting (OZB)
  • Hogere waterschapslasten
  • Hogere belasting op erfenissen en schenkingen
  • Hogere rioolrechten
  • Hogere afschrijvingskosten op de WOZ-waarde voor fiscale doeleinden
  • Hogere verzekeringspremies voor de onroerende zaak
  • 1 ding wordt lager bij een te hoge WOZ-waarde: uw toeslagen.

Hoe bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde bij BWB?

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich onrechtvaardig behandeld voelen wanneer de WOZ-waarde van hun woning of bedrijfspand te hoog wordt vastgesteld door BWB. Dit leid tot een onredelijke belastingdruk. Gelukkig is er WOZ-Deskundigen die u kan helpen bij het aanvragen van een verlaging van de WOZ-waarde bij BWB. Het is belangrijk dat we ons realiseren dat deze gratis hulp er is en ons niet moeten laten dwingen om te betalen voor iets wat niet eerlijk is. Want het bepalen van een juiste WOZ-waarde is een complexe kwestie, terwijl er bij de BWB geen sprake is van een reguliere taxatie, maar van een computer gegenereerde, modelmatige waarde, die bijna altijd leid tot een foute waarde. Een deskundige zal jouw WOZ-waarde wel individueel beoordelen en al snel kunnen verlagen.

WOZ-Deskundigen helpt u bij de WOZ-waarde bezwaar procedure

Wij begrijpen dat het een lastige opgave kan zijn om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van uw woning. Maar met de hulp van WOZ-Deskundigen, wordt het beslist makkelijk. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om een sterk bezwaarschrift te schrijven en de bezwaarprocedure goed te doorlopen. Hierdoor heeft u een veel grotere kans op een positief resultaat. Bovendien bespaart u veel tijd en moeite, want u hoeft het werk niet zelf te doen.

Een te hoge WOZ-waarde kan leiden tot een te hoge OZB-belasting. Dit is de belasting die u betaalt voor de waarde van jouw woning in uw gemeente. Door bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde, kunt u voorkomen dat u teveel belasting betaalt. Hierdoor bespaart u al snel honderden tot duizenden euro’s. Wilt u weten wat de WOZ-waarde is van een ander huis in jouw gemeente? Kijk dan eens op het wozwaardeloket.

Dus, als u denkt dat jouw WOZ-waarde te hoog is door BWB, aarzel dan niet om ons in te schakelen. Wij helpen u graag bij het indienen van een bezwaarschrift en geven u de beste kans op succes. Nadat u het aanmeldformulier hebt ingevuld gaan wij onze uiterste best doen om voor jou een lagere WOZ-waarde te realiseren.

* Bezwaar maken kan alleen binnen de 6 weken bezwaartermijn (dagtekening WOZ-beschikking/ Gemeentelijke aanslag). Vul daarom vandaag nog het aanmeldformulier in. Het duurt maar een paar minuten en is gratis!

Hier vind u WOZ-waarden per gemeente

Voorbeelden van andere belastingsamenwerkingen zijn: Cocensus, GBTwente, BSGW, Munitax, SVHW en BGHU

Bent u het niet eens met de uitspraak op het WOZ bezwaar door de BGHU, dan is er nog de mogelijkheid om beroep in te dienen tegen die beslissing.