BGHU WOZ bezwaar

Hey, het is Valérie van WOZ-Deskundigen en ik wil even met je praten over de BGHU. Weet je, als woningeigenaar is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de WOZ-waarde van je huis. BGHU is verantwoordelijk voor het vaststellen van deze waardes voor diverse gemeenten in de regio Utrecht. Maar let op...

Wat als je het niet eens bent met de vastgestelde waarde? Geen probleem! Je kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Dit noemen we ook wel “woz bezwaar indienen”. Er is zelfs een speciale procedure hiervoor, de “woz waarde bezwaar procedure”.
En het mooie is, als woningeigenaar kun je gratis gebruik maken van de hulp van WOZ-Deskundigen om je bezwaar in te dienen. Dus als je denkt dat de WOZ-waarde van je huis niet klopt, aarzel dan niet om je aan te melden! Het is belangrijk dat je waarde goed wordt vastgesteld, anders betaal je onnodig veel belasting. Dit door een deskundige laten doen is beslist een slimme keuze!


Een te hoge WOZ-waarde leid tot een hogere financiële druk, omdat je meer belastingen betaald. Een te hoge WOZ-waarde voelt als onrechtvaardig, vooral als je woning vergelijkbaar is met andere woningen in je buurt en toch een hogere waardering heeft of als je huis niet meer helemaal nieuw is en je toch een hoge WOZ-waarde krijgt van de BGHU.

Alles wat je moet weten over de BGHU

BghU (Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht) is een samenwerkingsverband en int ook allerlei belastingen in bij burgers en bedrijven.

De volgende partijen hebben zich aangesloten bij BghU:

 • Gemeente Bunnik
 • Gemeente De Bilt
 • Gemeente Houten
 • Gemeente Lopik
 • Gemeente Nieuwegein
 • Gemeente Stichtse Vecht
 • Gemeente Utrecht
 • Gemeente Utrechtse Heuvelrug
 • Gemeente Zeist
 • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

BghU int namens deze partijen de heffing en invordering van lokale belastingen uit en stelt voor de meest uiteenlopende woningen en bedrijven WOZ-waarden vast. Dit doen ze modelmatig (de computer verzint wat je huis of bedrijf waard is).

Welke nadelen heb ik met een te hoge WOZ-waarde?

 • Hogere onroerende zaakbelasting (OZB)
 • Hogere waterschapslasten
 • Hogere belasting op erfenissen en schenkingen
 • Hogere rioolrechten
 • Hogere afschrijvingskosten op de WOZ-waarde voor fiscale doeleinden
 • Hogere verzekeringspremies voor de onroerende zaak
 • 1 ding wordt lager bij een te hoge WOZ-waarde: je toeslagen.

Hoe bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde bij BGHU?

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich onrechtvaardig behandeld voelen wanneer de WOZ-waarde van hun woning of bedrijfspand te hoog wordt vastgesteld door BGHU. Dit leid tot een onredelijke belastingdruk. Gelukkig is er WOZ-Deskundigen die je kan helpen bij het aanvragen van een verlaging van de WOZ-waarde bij BGHU. Het is belangrijk dat we ons realiseren dat deze gratis hulp er is en ons niet moeten laten dwingen om te betalen voor iets wat niet eerlijk is. Want het bepalen van een juiste WOZ-waarde is een complexe kwestie, terwijl er bij de BGHU geen sprake is van een reguliere taxatie, maar van een computer gegenereerde, modelmatige waarde, die bijna altijd leid tot een foute waarde. Een deskundige zal jouw WOZ-waarde wel individueel beoordelen en al snel kunnen verlagen.

WOZ-Deskundigen helpt je bij de WOZ-waarde bezwaar procedure

Wij begrijpen dat het een lastige opgave kan zijn om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van je woning. Maar met de hulp van WOZ-Deskundigen, wordt het beslist makkelijk. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om een sterk bezwaarschrift te schrijven en de bezwaarprocedure goed te doorlopen. Hierdoor heb je een veel grotere kans op een positief resultaat. Bovendien bespaar je veel tijd en moeite, want je hoeft het werk niet zelf te doen.

Een te hoge WOZ-waarde kan leiden tot een te hoge OZB-belasting. Dit is de belasting die je betaalt voor de waarde van jouw woning in je gemeente. Door bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde, kan je voorkomen dat je teveel belasting betaalt. Hierdoor bespaar je al snel honderden tot duizenden euro’s. Wil je weten wat de WOZ-waarde is van een ander huis in jouw gemeente? Kijk dan eens op het wozwaardeloket.

Dus, als je denkt dat jouw WOZ-waarde te hoog is door BGHU, aarzel dan niet om ons in te schakelen. Wij helpen je graag bij het indienen van een bezwaarschrift en geven je de beste kans op succes. Nadat je het aanmeldformulier heeft ingevuld gaan wij onze uiterste best doen om voor u een lagere WOZ-waarde te realiseren.

* Bezwaar maken kan alleen binnen de 6 weken bezwaartermijn (dagtekening WOZ-beschikking/ Gemeentelijke aanslag). Vul daarom vandaag nog het aanmeldformulier in. Het duurt maar een paar minuten en is gratis!

Hier vind je WOZ-waarden per gemeente

Voorbeelden van andere belastingsamenwerkingen zijn: GBTwente, BSGW, BGHU, Munitax en BSWB

Ben je het niet eens met de uitspraak op het WOZ bezwaar door de BGHU, dan is er nog de mogelijkheid om beroep in te dienen tegen die beslissing.