Goed WOZ bezwaar maken bij Cocensus? Zo doet u dat!

Cocensus WOZ bezwaar

Weet u, als woningeigenaar is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de WOZ-waarde van uw woning. Cocensus,een conglomeraat van allerlei gemeenten in Noord-Holland, is verantwoordelijk voor het vaststellen van deze waardes voor een enorme hoeveelheid woningen en bedrijven in de regio. Maar nu komt het...

Wat als u het niet eens bent met deze pure schatting als vastgestelde waarde? Geen probleem! U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Dit noemen we ook wel “woz bezwaar indienen”. Er is zelfs een speciale procedure hiervoor, de “woz waarde bezwaar procedure”. En het mooie is, als woningeigenaar kunt u gratis gebruik maken van de hulp van WOZ-Deskundigen om uw bezwaar in te dienen. Dus als u denkt dat de WOZ-waarde van uw huis niet klopt, aarzel dan niet om u aan te melden! Het is belangrijk dat u waarde goed wordt vastgesteld, anders betaalt u onnodig veel belasting. Dit door een deskundige laten doen is beslist een slimme keuze!

Een te hoge WOZ-waarde leid tot een hogere financiƫle druk, omdat u meer belastingen betaalt. Een te hoge WOZ-waarde voelt als onrechtvaardig, vooral als uw woning vergelijkbaar is met andere woningen in u buurt en toch een hogere waardering heeft of als uw huis niet meer helemaal nieuw is en u toch een hoge WOZ-waarde krijgt van Cocensus.

Alles wat u moet weten over Cocensus

Cocensies, een conglomeraat van allerlei gemeenten dat zich uitstrekt over een groot gedeelte van Noord-Holland, voert tegenwoordig namens uw gemeente de heffing en invordering van lokale belastingen uit. Cocensus doet dit voor de meest uiteenlopende woningen en bedrijven in uw regio. Aan woningen wordt modelmatig een waarde toegekend. De computer verzint dus wat uw woning waard is. Na deze (zeer grove) schatting van de waarde van uw woning, wordt er zonder pardon een aanslag aan u opgelegd.

Deze gemeenten wilden de WOZ-waardering niet meer zelf doen en laat het schatten van de waarde tegenwoordig maar aan Cocensus over. Dit is niet voor iedere inwoner positief uitgevallen…

Welke nadelen heb ik met een te hoge WOZ-waarde?

  • Hogere onroerende zaakbelasting (OZB)
  • Hogere waterschapslasten
  • Hogere belasting op erfenissen en schenkingen
  • Hogere rioolrechten
  • Hogere afschrijvingskosten op de WOZ-waarde voor fiscale doeleinden
  • Hogere verzekeringspremies voor de onroerende zaak
  • 1 ding wordt lager bij een te hoge WOZ-waarde: uw toeslagen.

Hoe bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde bij Cocensus?

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich onrechtvaardig behandeld voelen wanneer de WOZ-waarde van hun woning of bedrijfspand te hoog wordt vastgesteld door Cocensus. Dit leid tot een onredelijke belastingdruk. Gelukkig is er WOZ-Deskundigen die u kan helpen bij het aanvragen van een verlaging van de WOZ-waarde bij Cocensus. Het is belangrijk te weten dat deze gratis hulp er is en u moet zich niet laten dwingen om te betalen voor iets wat niet eerlijk is. Want het bepalen van een juiste WOZ-waarde is een complexe kwestie, terwijl er bij Cocensus geen sprake is van een reguliere taxatie, maar van een computer-gegenereerde, modelmatige waarde, die dus eigenlijk altijd leid tot een foute waarde van uw woning. Een deskundige zal jouw WOZ-waarde wel individueel beoordelen en al snel kunnen verlagen. Zo krijgt u wel een eerlijke WOZ-waarde.

WOZ-Deskundigen helpt u bij de WOZ-waarde bezwaar procedure

Wij begrijpen dat het een lastige opgave kan zijn om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van uw woning. Maar met de hulp van WOZ-Deskundigen, wordt het beslist makkelijk. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om een sterk bezwaarschrift te schrijven en de bezwaarprocedure goed te doorlopen. Hierdoor heeft u een veel grotere kans op een positief resultaat. Bovendien bespaart u veel tijd en moeite, want u hoeft het werk niet zelf te doen.

Een te hoge WOZ-waarde leid tot een te hoge OZB-belasting. Dit is de belasting die u betaalt voor de waarde van uw woning in uw gemeente. Door bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde, kunt u voorkomen dat u teveel belasting betaalt. Hierdoor bespaart u al snel honderden tot duizenden euro’s, want de WOZ-waarde wordt door de Overheid ook gebruikt om allerlei andere belastingen te innen. Wilt u weten wat de WOZ-waarde is van een ander huis in uw gemeente? Kijk dan eens op het wozwaardeloket.

Dus, als u denkt dat jouw WOZ-waarde te hoog is door Cocensus, aarzel dan niet om ons in te schakelen. Wij helpen u graag bij het indienen van een bezwaarschrift en geven u de beste kans op succes. Nadat u het aanmeldformulier heeft ingevuld gaan wij onze uiterste best doen om voor u een lagere WOZ-waarde te realiseren.

* Bezwaar maken kan alleen binnen de 6 weken bezwaartermijn (dagtekening WOZ-beschikking/ Gemeentelijke aanslag). Vul daarom vandaag nog het aanmeldformulier in. Het duurt maar een paar minuten en is gratis!

Hier vindt u WOZ-waarden per gemeente

Bent u het niet eens met de uitspraak op het WOZ bezwaar door Cocensus, dan is er nog de mogelijkheid om beroep in te dienen tegen die beslissing.

Voorbeelden van andere belastingsamenwerkingen zijn: GBTwente, BSGW, BGHU, BSWB en SVHW