Goed WOZ bezwaar maken bij GBTwente? Zo doet u dat!

GBtwente WOZ bezwaar

Weet u, als woningeigenaar is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de WOZ-waarde van uw woning. GBtwente is verantwoordelijk voor het vaststellen van deze waardes voor diverse gemeenten in de regio Twente. Maar nu komt het...

Wat als u het niet eens bent met de vastgestelde waarde? Geen probleem! U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Dit noemen we ook wel “woz bezwaar indienen”. Er is zelfs een speciale procedure hiervoor, de “woz waarde bezwaar procedure”.
En het mooie is, als woningeigenaar kunt u gratis gebruik maken van de hulp van WOZ-Deskundigen om uw bezwaar in te dienen. Dus als u denkt dat de WOZ-waarde van uw huis niet klopt, aarzel dan niet om u aan te melden! Het is belangrijk dat uw waarde goed wordt vastgesteld, anders betaalt u onnodig veel belasting. Dit door een deskundige laten doen is beslist een slimme keuze!

Een te hoge WOZ-waarde leid tot een hogere financiƫle druk, omdat u meer belastingen betaalt. Een te hoge WOZ-waarde voelt als onrechtvaardig, vooral als uw woning vergelijkbaar is met andere woningen in uw buurt en toch een hogere waardering heeft of als uw huis niet meer helemaal nieuw is en u toch een hoge WOZ-waarde krijgt van GBTwente.

Alles wat u moet weten over GBTwente

GBTwente staat voor ‘gemeentelijk belastingkantoor Twente’ en is een samenwerkingsverband dat verantwoordelijk is voor het heffen en innen van lokale belastingen bij burgers en bedrijven in die regio. GBTwente is gevestigd in Hengelo.

De volgende gemeenten wilden de WOZ-waardering niet meer zelf doen, en laten het tegenwoordig uitvoeren door GBTwente:

Deelnemers:

GBTwente voert voor deze partijen de heffing en invordering van lokale belastingen uit en stelt voor de meest uiteenlopende woningen en bedrijfspanden de WOZ-waarden vast. Dit doen ze modelmatig (de computer verzint wat uw woning of bedrijf waard is).

Welke nadelen heb ik met een te hoge WOZ-waarde?

  • Hogere onroerende zaakbelasting (OZB)
  • Hogere waterschapslasten
  • Hogere belasting op erfenissen en schenkingen
  • Hogere rioolrechten
  • Hogere afschrijvingskosten op de WOZ-waarde voor fiscale doeleinden
  • Hogere verzekeringspremies voor de onroerende zaak
  • 1 ding wordt lager bij een te hoge WOZ-waarde: uw toeslagen.

Hoe bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde bij GBTwente?

Het is begrijpelijk dat veel mensen zich onrechtvaardig behandeld voelen wanneer de WOZ-waarde van hun woning of bedrijfspand te hoog wordt vastgesteld door GBTwente. Dit leid tot een onredelijke belastingdruk. Gelukkig is er WOZ-Deskundigen die u kan helpen bij het aanvragen van een verlaging van de WOZ-waarde bij GBTwente. Het is belangrijk dat we ons realiseren dat deze gratis hulp er is en ons niet moeten laten dwingen om te betalen voor iets wat niet eerlijk is. Want het bepalen van een juiste WOZ-waarde is een complexe kwestie, terwijl er bij de GBTwente geen sprake is van een reguliere taxatie, maar van een computer gegenereerde, modelmatige waarde, die bijna altijd leid tot een foute waarde. Een deskundige zal uw WOZ-waarde wel individueel beoordelen en al snel kunnen verlagen.

WOZ-Deskundigen helpt u hier graag bij.

Wij begrijpen dat het een lastige opgave kan zijn om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van uw woning. Maar met de hulp van WOZ-Deskundigen, wordt het beslist makkelijk. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om een sterk bezwaarschrift te schrijven en de bezwaarprocedure goed te doorlopen. Hierdoor heeft u een veel grotere kans op een positief resultaat. Bovendien bespaart u veel tijd en moeite, want u hoeft het werk niet zelf te doen.

Een te hoge WOZ-waarde kan leiden tot een te hoge OZB-belasting. Dit is de belasting die u betaalt voor de waarde van uw woning in uw gemeente. Door bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde, kunt u voorkomen dat u teveel belasting betaalt. Hierdoor bespaart u al snel honderden tot duizenden euro’s. Wilt u weten wat de WOZ-waarde is van een ander huis in uw gemeente? Kijk dan eens op het wozwaardeloket.

Dus, als u denkt dat uw WOZ-waarde te hoog is geschat door GBTwente, aarzel dan niet om ons in te schakelen. Wij helpen u graag bij het indienen van een bezwaarschrift en geven u de beste kans op succes. Nadat u het aanmeldformulier heeft ingevuld gaan wij onze uiterste best doen om voor u een lagere WOZ-waarde te realiseren.

* Bezwaar maken kan alleen binnen de 6 weken bezwaartermijn (dagtekening WOZ-beschikking/ Gemeentelijke aanslag). Vul daarom vandaag nog het aanmeldformulier in. Het duurt maar een paar minuten en is gratis!

Hier vind u WOZ-waarden per gemeente

Voorbeelden van andere belastingsamenwerkingen zijn: BGHU, BSWB, Cocensus, Munitax en BSGW

Bent u het niet eens met de uitspraak op het WOZ bezwaar door GBTwente, dan is er nog de mogelijkheid om beroep in te dienen tegen die beslissing.